Skip to main content
Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

Optymalizacja żywienia i treningu w procesie kształtowania sylwetki i zdrowia | Warszawa

2 grudnia 10:00 - 17:00

UWAGA już jest! Z uwagi na ogrom podziękowań i pytań o kolejne terminy szkoleń ruszamy ponownie w Polskę!

Oficjalnie mamy zaszczyt poinformować o rozpoczęciu zapisów na kolejną edycje naszego nowatorskiego szkolenia, jakiego nikt jeszcze nie widział na polskiej scenie dietetyki!

Zapewne zastanawiacie się przez kogo będzie prowadzone?
Dwóch pierwszych prowadzących nikomu nie trzeba przedstawiać – nasz duet, Filip i Łukasz! No cóż, tutaj reklama jest zbędna, zatem przejdźmy do kolejnych wykładowców 😉

Jacek Bilczyński – Absolwent wydziału fizjoterapii AWF w Katowicach, student wydziału farmacji Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Uczestnik badań naukowych z zakresu fizjoterapii i żywienia, zdobywający swoje doświadczenie w najdalszych zakątkach świata! Autor kilkuset publikacji z zakresu żywienia, suplementacji, metodyki treningu, a także artykułów poradnikowych dla popularnych portali informacyjnych i rozrywkowych!

Tadeusz Sowiński – Dyplomowany dietetyk sportowy mający na koncie udział w przygotowaniach żywieniowych polskiej kadry wioślarek – medalistek olimpijskich, a także zawodniczek sportów sylwetkowych, posiadający bogate doświadczenie we współpracy z kobietami trenującymi dla własnej satysfakcji. Dodatkowo autor licznych artykułów publikowanych na łamach specjalistycznej prasy dla dietetyków i trenerów oraz portali poświęconych zdrowemu stylowi życia!

Do kogo skierowane jest szkolenie?

Jednym słowem – do każdego! Zapraszamy wszystkie osoby chcące czerpać wiedzę od największych polskich specjalistów z dziedziny dietetyki, fizjoterapii i przygotowania motorycznego! Każdy z uczestników zdobędzie wiedzę jakimi kryteriami kierować się przy doborze optymalnego treningu, diety, jak również suplementacji, aby uzyskać oczekiwane rezultaty.

Czego dowiecie się w trakcie szkolenia?

Agenda szkolenia została celowo zaprojektowana w ramy kompendium wiedzy żywieniowo-treningowej !

Dieta

1. Redukcja tkanki tłuszczowej: High Carb VS LowCarb.
2. Konsekwencje nieprzemyślanych działań żywieniowych ukierunkowanych na redukcje tkanki tłuszczowej.
Czym się kierować planując bezpieczną dietę redukcyjną?
3. Trening na czczo – kiedy jest sensowny a kiedy kontrproduktywny?
4. Czy można redukować nie licząc kalorii?
Dieta Ad libitum i kontrola łaknienia w praktyce.
5. Skuteczne budowanie masy mięśniowej okiem dietetyka.
„Okno anaboliczne” i strategie promujące odnowę powysiłkową w świetle obecnych dowodów naukowych.
Optymalna podaż energii i rozkład makroskładników podczas budowy masy mięśniowej.
Węglowodany a przyrost masy mięśniowej.
Minimalizowanie ryzyka przyrostu tkanki tłuszczowej podczas budowy masy mięśniowej.

Trening

1. Tkanka tłuszczowa.
Rodzaje i funkcje tkanki tłuszczowej. Oporne rejony i walka z nimi.
Skuteczność i mechanizm działania popularnych suplementów (m.in. Johimbina, Kofeina, EGCG)
2. DOMS.
Opóźniona bolesność mięśni – czym jest, skąd się bierze? Czy trening z DOMSami jest bezpieczny i czy charakterystyczne dolegliwości są dobrym wyznacznikiem jakości treningu?
3. Rozgrzewka.
Rola rozgrzewki. Wykorzystanie protokołu R.A.M.P do przygotowania treningowego.
4. Ruch – Mobilność i stabilność.
Fundamentalne elementy większości dyscyplin sportowych. Jak rozumieć te pojęcia? Dlaczego ćwiczenia z wykorzystaniem popularnych rollerów i metody treningu z użyciem bosu nie zawsze przynoszą pożądane rezultaty?
5. Suplementy na stawy.
Czy warto w nie inwestować? Czy popularne preparaty mogą zmniejszać ryzyko kontuzji i pomóc w walce z istniejącymi dolegliwościami ze strony aparatu ruchu?
6. Treningowe dodatki, ciekawostki i mity.
Superserie – coś więcej niż „biceps-triceps”. Co warto wiedzieć o kombinacji ćwiczeń kiedy celem jest kształtowanie sylwetki?
Drop-sety, izometria, maski treningowe, ograniczony przepływ krwi, czy pora treningu ma znaczenie?

Case Study, czyli materiał ekstra!

Ostatnim elementem szkolenia będzie przedstawienie jak wiedza teoretyczna przekłada się na realne rezultaty na przykładzie utytułowanych zawodników sportów ekstremalnych, a także sylwetkowych.

Z jaką wiedzą wyjdziecie ze szkolenia?

To co najważniejsze, czyli z dawką ogromnej praktycznej wiedzy! Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający udział w szkoleniu, a także materiały dydaktyczne, niesamowicie spędzony czas wśród pasjonatów zdrowego stylu życia i uścisk dłoni Prezesa!

Koszt szkolenia

Cena: 360 zł
Cena grupowa (5 osób): 320 zł

Gdzie możecie się zapisać ?

Prosimy o kontakt drogą mailową: sgszkolenie@gmail.com

W przypadku potrzeby otrzymania faktury prosimy wysłanie maila, przesyłając dowód wpłaty
informacje: 500151470
Uwaga: ilość miejsc ograniczona !

Termin i miejsce szkolenia

2 grudnia, godzina: 10:00-17:00
Warszawa Golden Floor ul. Aleje Jerozolimskie 123A

Szczegóły

Data:
2 grudnia
Czas:
10:00 - 17:00
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/1135697209973312/

Miejsce

Golden Floor
Aleje Jerozolimskie 123A
Warszawa, Polska
+ Google Map

Organizator

Subsar & Głuszek – Dietetyka
Telefon:
500151470
Email:
sgszkolenie@gmail.com
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/Subsar-Guszek-Dietetyka-1401077109941441/